Leendő elsősöknek/Tanító néniksnobla11_tn.jpg
Vörösné Snóbl Ágnes

 A pedagógiai pályán eltöltött évaek alatt alkalmam volt óvonőként, napközis tanítóként, valamint tanítóként foglalkoznom a kisgyermekekkel. A Bocskaiba pááylakezdő tanítóként kerültem. Fontosnak tartom, hogy a gyereke szorongás nélkül, jókedvűen lépjék át az iskola kapuját.
 Az osztályban folyó munka során arra törekszem, hogy a gyermekek szeressenek iskolába járni, kedveljék meg a tantárgyakat, és jó hangulatban teljenek a tanítási órák. A korosztály lételeme a játék, ezért a tanítás során sok képességfejlesztő és mozgásos játékot alkalmazok, óráimon a játékosságnak és a szemléltetésnek nagyon fontos szerepe van.
 Tiszteletben tartom a kisgyermekek személyiségét, és arra nevelem őket. hogy társaikkal szemben is elfogadóak, kedvesek, türelmesek legyenek.
 Úgy gondolom, hogy minden gyermeknek joga van arra, hogy a képességeinek megfelelő oktatásban- nevelésben részesüljön, ezért hangsúlyt fektetek arra, hogy a tanulók a leghatékonyabban tudják kibontakoztatni a képességeiket. 

szalaim2.jpg
Szalainé Nagy Márta
  Tanító és magyar nyelv és irodalom szakos tanár vagyok. Több évtizedes munkám során törekedtem nemcsak a tudást átadni, hanem a gyermekek személyiségét is fejleszteni. Az órákon játékos feladatokkal, a  drámapedagógia eszközeivel igyekszem a tanulást megkönnyíteni, a feszültséget oldani.
 Munkámat Újbuda Önkormányzata néhány éve az Újbuda Gyermekeiért című kitüntetéssel jutalmazta.