Menü Bezárás

Leendő elsősöknek/Beiratkozás

Kedves Szülő!

A leendő elsős gyermekek beíratása a 2024 – 2025-as tanévre személyesen történik. Önnek lehetősége van arra, hogy előzetesen a KRÉTA felület e-ügyintézésén keresztül beküldje gyermekei adatait az adott általános iskolákba. A személyes megjelenés ebben az esetben is kötelező adategyeztetés céljából.

A beiratkozás időpontja:        2024. április 18. (csütörtök) 8-19 óra között
                                                  2024. április 19. (péntek) 8-19 óra között

A beíratkozáskor az alábbi dokumentumokra van szükség:

A feltételek meglétét a tanuló nevelési-oktatási intézménybe történő felvételénél igazolni kell.

A portán el fogunk helyezni nyilatkozati csomagokat az adminisztráció elősegítése érdekében.

Beiratkozás az általános iskolába, szülői tájékoztató 2024

A körzetes iskolát az alábbi linken találja meg: https://kir.hu/korzet

* A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben (így az iskola megválasztásában) közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.

Magyar állampolgár tankötelezettségét külföldi nevelési-oktatási intézményben is teljesítheti. Ha a tanköteles tanuló külföldön kezdi meg iskolai tanulmányait, azt a tanköteles gyermek nyilvántartása céljából be kell jelenteni a lakóhely, ennek hiányában a tartózkodási hely szerint illetékes járási/kerületi kormányhivatalnak, vagy, ha a tanuló már hazai iskolába beiratkozott, az iskola igazgatójának.

Sok sikert kívánunk!
Szenti-Bukócki Bianka
igazgató