Menü Bezárás

Iskolánkról/Profilunk, céljaink

 

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.”

Szent-Györgyi Albert

Iskolánk barátságos légkörét, családias hangulatát a szülő-pedagógus-tanuló jó kapcsolata határozza meg, melyet tovább erősítenek rendezvényeink, hagyománnyá vált iskolai szintű programjaink Mind a szülők, mind a pedagógusok körében számos volt Bocskais diák van.

Felkészült és sokoldalú pedagógusainkat a jól felszerelt tantermek mellett a 24-27 fős osztálylétszámok is segítik. A tantárgyak közül kiemelt hangsúlyt kap a matematika, a magyar nyelv, valamint az angol nyelv oktatása.

Meghatározó profilja iskolánknak az órarendbe épített néptánc, vívás, informatika és sakk óra. Az alapkészségek, az írás, az olvasás, elsajátíttatására törekszünk, és nem a látványos, felszínes, gyors sikerek elérésére. Ezért két évre tervezzük az ún. alapozó szakasz idejét. Nem a tananyagot „adjuk le”, hanem tanítjuk és neveljük a gyermekeket. Az osztálytanítók és napközis nevelők közötti színvonalas szakmai munkát az is segíti, hogy az osztályközösségek délután sincsenek megbontva. Tanulóink azért is szeretnek napközibe járni, mert nemcsak a házi feladatot készítik el, hanem rendszeresen vehetnek részt a játékos, csapatépítő, iskolai szintű kulturális rendezvényeinken.

A kerületi zeneiskola kihelyezett tagozata lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődő gyerekek szolfézsoktatásban, illetve hangszeres képzésben vegyenek részt.