Menü Bezárás

Leendő elsősöknek/Tanítók

A leendő első osztályok tanítóinak bemutatkozása

Sághy Zita – 1. a osztály

Szeretem az iskolám családias légkörét, az iskolámét, ahova gyerekként jártam. Már évek óta tanítóként dolgozom itt.

Számomra fontos, hogy a gyerekek jó hangulatban töltsék mindennapjaikat, szeressenek iskolába járni. Arra törekszem, hogy szeretetteljes, egymást elfogadó, családias légkört alakítsak ki az osztályomban.

Drámatanárként hiszek a játszva tanulásban, amikor a gyerekek úgy sajátítanak el új ismereteket, hogy észre sem veszik, a játékok hevében mennyi mindenben fejlődtek, mennyi új dolgot tanultak.

Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az óvoda és az iskola közötti átmenet.

Pénzes István – 1. b osztály

2006-ban végeztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanító szakán, ember- és társadalomismeret műveltségi területtel. 2007 óta dolgozom a pályán, eddig a napközisek táborát erősítettem. 2022-ben egy matematika műveltségterületi részismereti képzést is elvégeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző karán. A Bocskaiban 2016 óta dolgozom és titkon reméltem, egyszer én is megkapom ezt a lehetőséget. Most, amikor felkértek, örömmel fogadtam el és mondtam rá igent, mert ez egy új kihívás számomra.

Célomnak tartom azt, hogy a gyerekek félelem nélkül, vidáman és jókedvvel jöjjenek iskolába, majd élményekkel gazdagon lépjenek ki a tanterem ajtaján és ne kudarccal, csalódottan, ha nehézségbe ütköznek. Szeretném, hogy a tanulás élmény legyen a gyerekeknek és szeressenek iskolába járni. Mindezt sok-sok jókedvvel és vidámsággal fűszerezve szeretném elérni. Ehhez pedig törekszem, hogy a tanteremben egy családias, otthonos légkört teremtsek. Mert belátásom szerint csak így tudnak a gyerekek a megfelelő fejlődés útjára lépni. Továbbá fontosnak tartom még azt is, hogy a szülőkkel is egy jó és bizalmas kapcsolatot alakítsak ki, mert a gyerekek fejlődése és nevelése együttes erővel a leghatásosabb.