Leendő elsősöknek/Programok

ovis meghivo


Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Újbudai Bocskai István Általános Iskola

(ONLINE) TÁJÉKOZTATÓT TART

dátum időpont
november 30. 1600-1700
január 5. 1600-1700
március 1.
1600-1700

Regisztrálni az i.bocskai80@gmail.com címen lehet.

ISKOLAVÁRÓ FOGLALKOZÁSOKAT TART (amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi)

leendő első osztályos gyermekek számára.

dátum időpont
november 30. 1600-1700
január 5. 1600-1700
március 1. 1600-1700

NYÍLT ÓRÁK

Dátum Időpont Pedagógus Tantárgy
január 12.
A járványügyi helyzet miatt elmarad.
800-845 Selmeci Andrea matek
900-945 Csóra Mónika olvasás
február 9.
A járványügyi helyzet miatt elmarad.
800-845 Csóra Mónika matek
900-945 Selmeci Andrea nyelvtan
március 3.
A járványügyi helyzet miatt elmarad.
800-845 Selmeci Andrea matek
900-945 Csóra Mónika nyelvtan
Selmeci Andrea Azt tartom a legfontosabbnak az iskolakezdő gyermekeknél, hogy szeressenek iskolába járni, ne legyenek kudarcaik, félelmeik nálunk. Ezt segíti az is, hogy nagy hangsúlyt fektetek az óvoda-iskola közötti átmenetre.

A betűtanítás Meixner-módszerrel történik, amely egy diszlexia, diszgráfia prevenciós módszer. Lényege a fokozatosság elve, más módszernél alaposabban dolgozza ki az olvasástanítás lépéseit.

Az évek során elsajátított új munkamódszereket változatosan építem be a tanítási óráimba. Fontosnak tartom, hogy a tananyag elsajátításához játékos formában, sok cselekedtetéssel, a fokozatosság elvét betartva juttassam el a gyerekeket. Szeretem a vidámságot, célom, hogy a gyerekek jókedvűen jöjjenek iskolába.

Lagzi-Kovácsné Csóra Mónika Fontos számomra, hogy a gyerekek az iskolában jól érezzék magukat, sikerként éljék meg a tanulást, az esetleges nehézségeket pedig ne kudarcnak érezzék. Törekszem az otthonos, oldott, családias környezet megteremtésére, a bizalmas, szeretetteljes, kiegyensúlyozott kapcsolat kiépítésére. Azt gondolom, hogy a gyerekek csak így tudnak örömmel, a saját maguk tempójában, egyéni sajátosságaik szerint tanulni.

Az órákat mozgásos feladatokkal, élményre, tapasztalatokra épülő módszerekkel,  a digitális lehetőségek használatával teszem számukra élményszerűbbé, érdekessé. Törekszem minél színesebb iskolán kívüli programot is szervezni a gyerekeknek.

Elengedhetetlen számomra, hogy a szülőkkel is jó, bizalmas kapcsolatot tudjak kialakítani. Véleményem szerint közös erővel tudjuk a gyerekek legmegfelelőbb fejlődését elérni.

2014 szeptembere óta tanítok a Bocskaiban, ekkor költöztem családommal vidékről Budapestre. Legkisebb gyermekem is – akkor 7. osztályos volt- bocskais diák lett ekkor. Itt megtapasztalhatta, hogy milyen családias, gyermekközpontú iskolában tanulni. Teljes mértékben tudok azonosulni a bocskais értékrenddel, s ezt szeretném tovább vinni az elkövetkező években is.

Sok szeretettel várjuk Önöket!

A programokra az i.bocskai80@gmail.com címre kérjük a jelentkezéseket.